2011. október 19., szerda

Legyen az bármennyire is végeláthatatlan,  hidd el, minden alagútból van kiút…
Közelebb van, mint gondolnád, a sorompó nyitva áll... de az első lépést neked kell megtenned. (Lélekben, majd fizikailag...)



2 megjegyzés:

  1. Lépkedtem én, csak az a baj, hogy vissza is. Nincs semminek értelme, ha te változnál, mennél előre, de aki neked a legfontosabb, leragad, és nem nézi jó szemmel a változásodat. Én változtam, és annyi fájdalmat okozott az "egyre többet akarás", hogy már bánom, hogy nem fogadtam el magam olyannak, amilyen voltam. Szőke, vékonyhangú, sebezhető. Milyen akartam lenni? Vörös, magabiztos, nagydumás. Nem jutottam sehová. A konzervatív embernek nehéz jót tenni -de: nem nehezebb mint saját magamnak...

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Egy kép jutott eszembe először a 2. mondatoddal kapcsolatban: képzelj el két embert, akik egymással szemben állnak, picit előre dőlve, karjaik magastartásban, kezüket, tenyerüket egymásnak támasztják, s állnak stabilan megtartva egymást, mint egy híd. Ez egyfajta szeretet, amikor mindkét félnek ugyanúgy van szüksége a másikra. Ám mi van, ha "te változnál, mennél előre", s teszel is bizonyos lépéseket, némiképp felszabadulsz, és kiszállsz ebből a(z addig kiegyensúlyozottnak látszó) pillér-szerepből? A mások orra bukik (hogy szépen fejezzem ki magam), s habitusától, személyiségétől, saját rendszerétől függően reagál is erre.
    "Mit tettél velem?"-kérdezhetné?
    Ha elmozdulsz, s kiszállsz, ezzel felszabadítod magad, de nemcsak te leszel önálló, hanem a másik is. Kérdés, hogy ő tud-e, mer-e, akar-e ezzel kezdeni valamit...
    Gyakran előfordul, hogy nem, s ha az elsőként kiszállt önálló fél nem áll vissza a korábbi helyére, előbb-utóbb jön valaki, aki a leragadt félnek segítséget nyújt, s akire ő rámutatva felkiálthat: Ahh, te vagy az én párom!
    Az utolsó mondatod is nagyon fontos.
    Valójában kinek akarsz megfelelni?
    Üdv.

    VálaszTörlés